Háromszalagos DENSOLEN System 3

A DENSOLEN® System 3 egy utólagosan felhordható korrózióvédelmi szalagos rendszer, ami tartós védelmet biztosít korrózióvédelmi és mechanikai megterhelésekkel szemben. Felépítését tekintve három fajta DENSOLEN® szalagból épül fel, és egy igen robusztus bevonatot kapunk. A belső önhegedő DENSOLEN®-032-65 AS szalag használatával egy levegő és víz számára áthatolhatatlan rétegeket kapunk, amely emellett még elektromosan teljesen szigetel is. A DENSOLEN® System 3 rendelkezik ÖVGW-engedéllyel (osztrák víz és gázügyi egyesülés amely igazolja az MSZ EN 12068 illetve DIN 30672 szerint a  C 50 besorolást: 50 Celsius fokot tartós üzem-hőmérsékleten a bevonat teljesíti és túlszárnyalja a legmagasabb elvárásokat a mechanikai igénybevétellel szemben.

Szabványbéli hivatkozás:
MSZ EN 12068:2000 / C50
ÖNORM B 5250: C50

A DENSOLEN® System 3 a következő DENSOLEN® szalagokból épül fel:

DENSOLEN®-032-65 AS (fekete): belső szalagként a rendszer összes korrózióvédelmi feladatát ellátja. A koextrudált háromrétegű önhegedő szalag aszimmetrikus felépítésű. Ennek a felépítésnek köszönhető, hogy egy relatív 0,65 mm-es teljes szalagvastagság mellett is kellő mennyiségű butilkaucsuk ragasztó kerül a cső felületére, biztosítva még egyenletlen acélfelület esetén is a tökéletes tapadást. A szalag külső oldalán lévő vékonyabb butilkaucsuk réteg pedig garantálja az összeolvadást az átlapolási területeken. A 0,65 m-es teljes szalagvastagság pedig egy könnyebb feldolgozhatóságot tesz lehetővé íveken illetve szerelvények esetében.
032-65 AS Adatlap (V01.01)

DENSOLEN®-090 / DENSO 090 (sárga) a rendszer beszorító szalagjaként működik. Egy roppant rugalmas kétrétegű szalag: sárga polietilén hordozófólia, fekete butilkaucsuk ragasztóval a belső oldalán. A DENSOMAT kézi tekercselő géppel történő felhordás esetén beleadott erős feszítő hatás szabályosan rányomja a fekete szalaggal szigetelt felületre a szalagot, ami összeheged az alatta lévő belső DENSO 032-65 AS szalaggal.
090 Adatlap (V01.01)

DENSOLEN®-R20 HT / DENSO RT22 (fehér), egy nagyon robusztus kétrétegű szalag. Vastag polietilén hordózófólia belső oldalán butilkaucsuk ragasztóval. Itt nincsen összehegedő hatás az alsóbb réteggel. Egyetlen feladata a belsőbb korrózióvédő szalagok védelme a külső mechanikai behatásokkal szemben.
R20 HT Adatlap (V01.01)