RENDSZERKIEGÉSZÍTŐK

 

A DENSOLEN Primer alapozók és a DENSOLEN Kitt kitöltő gyurmák mind butilkaucsuk bázisú anyagok.

DENSOLEN Primer HT alapozók

A DENSOLEN®-szalagrendszerek használatakor minden esetben szigorúan kötelező a DENSOLEN Primer felületi kellősítő folyadékok alkalmazása a megfelelően előkészített felületen a belső szalagok alkalmazása előtt.  Az alapozó folyadék használata nagymértékben megnöveli a szalag tapadását az acélon. Ha a szalagrendszereket alapozó nélkül alkalmazzuk, akkor azok nem teljesítik a szabványban leírt értékeket. A DENSOLEN Primer alapozók összetevői között van butilkaucsuk és benzinben oldott elszappanosíthatatlan gyanta. A DENSOLEN Primer HT, – HT25 és – MT25 típusok közötti különbség a felhasználás területén várható éghajlati körülményektől függ. Az európai klimatikus környezetben a DENSOLEN Primer HT25 használata javasolt, de Magyarországon a nagy nyári melegekben az – MT25 (lassabb párolgási tartományú oldószerrel) a jobb választás.

DENSO ALU/BUTYLMASTIK KSB

Alumíniumfóliára kasírozott butilkaucsuk szalag.  Tartósan rugalmas, a butilkaucsuk nem keményedik ki, az időjárási tényezőknek és az UV sugárzásnak teljes élettartama alatt ellen áll.

A DENSO ALULASTIK egy oldalon öntapadó alu-butil szalagot széles körben alkalmazzák az építőiparban, főleg olyan helyeken, ahol az időjárási tényezőknek és UV sugárzásnak ellenállósága fontos szerepet kap. A vezetéképítés során a föld-levegő átmenetek, illetve a föld felett menő vezetékek tartós, utólagos UV stabil szigetelésére alkalmazzák. Mind az acélon, mind a gyári bevonatokon kiválóan megtapad. A felületre DENSOLEN Primer alapozó használata javasolt.

Javító rendszerek korrózióvédelmi szigetelésekhez

  • DENSOLID®-FK2 C
  • DENSOLEN®-W / -W+ / -WP Mastik
  • DEKOTEC®-DRP, DEKOTEC®-Meltstick

Javító rendszereink rövid leírása

DENSOLEN-W / -W+ / -WP Mastik

A DENSOLEN®-Butilmasztik Kitt a DENSOLEN® szalagrendszerek és szerelvények közti tér kitöltő anyagaként működik. Mivel az anyag kézzel formázható, tartósan plasztikus, gyurmaszerű marad, soha nem keményedik ki, ezért alkalmas a fém szerelvények felületi egyenetlenségeinek a kitöltésére, hogy utána a homogén felszínt képezve, légzárvány nélkül lehessen ezeket szalagokat leszigetelni. (pl.: karimás kötések, gömbcsapok, elzárók, ráhegesztések, stb.).  W Mastik 1 kg-os tömbben kerülnek kiszerelésre, a munkaterületen igény szerint formázható, adagolható.
WP Mastik-nak  szalag kiszerelése van, mely ideálisabb választás a gyári szigetelés és a csőfeleület közötti és a varratok átmeneteinek kiegyenlítésére.