DENSOLID®-poliuretán termékek

A DENSOLID®-termékpaletta megoldásokat kínál speciális korrózióvédelmi igények esetén. A kétkomponensű poliuretán alapú termékek kimagasló védelmet nyújtanak a korróziv környezettel szemben. Felhasználóbarát és biztonságos alkalmazhatóság jellemzi őket.

A DENSOLID®-termékpaletta az alábbi területeken kínál megoldást.

DENSOLID®-szigetelő lemezek

Poliuretánból készített elektromos szigetelő lemezek a csővezetékek és szerelvények számára

Leírás:

A DENSOLID®-bevonatú szigetelő lemez kiváló elektromos szigetelő képessége megbízhatóan működik, mint elválasztó a katódosan védett vezetékek, szerelvények és a beton tartóbakok között. A feszültségtölcsérek elkerülhetővé válnak a szigetelés miatt. A poliuretánhálós molekulaszerkezete miatt nagyfokú a mechanikus terhelhetőség és hosszú élettartam várható. Termikus és vegyi terhelhetősége is magas. A kész bevonat rugalmassága miatt nem csak a lemezek szigetelésére alkalmas, hanem a tolózár lábazat (betonalap) és kábel-és csővezeték kereszteződéseknél, mint szigetelés vagy gyökérbehatolás elleni védőbevonatként is alkalmazható.

DENSOLID FK 2 : kétkomponensű forrón szórt poliuretán (PU) bevonatok műhelykörülmények között vagy akár munkaterületen

A DENSOLID FK 2 adatlap letöltéséhez kattintson ide!
FGSZ IG 15 – DENSOLID FK2

A DENSOLID®-FK2 egy nagyteljesítményű kétkomponensű poliuretán bevonatrendszer, amely csövek, ívek, szerelvények, tartályok és egyéb földbe vagy vízbe fektetett acél szerkezetek külső, passzív korrózióvédelmi bevonataként alkalmazható. A feldolgozás egy airless-hotspray berendezéssel történik, amely alkalmas gyártóművi munkára vagy akár bevonatkészítésre a munkaterületen.  A gyors kikeményedés nem lassítja a munkafolyamatok előre haladását. Az anyag feldolgozására szerződött szakipari kivitelezőnk, az Ostorházi Bevonattechnikai Kft. áll rendelkezésére.

A DENSOLID®-FK2 egy gyorsan kikeményedő, oldószermentes, kétkomponensű poliuretán bevonat. Felületi kellősítés nélkül kerül felhordásra a szemcseszórt Sa 2,5 előkészített acélfelületre.

Szabványi hivatkozások: MSZ EN 10290 (Klasse B, Typ 3), DIN 30671 (Sonderausführung) und DIN 30677-2 – kifejezetten alkalmas a földbe és vízbe fektetett acéltárgyak korrózió ellen szigetelésére.

A kész DENSOLID®-FK2 bevonat kiemelkedő tulajdonságai között van, hogy extrém alacsony a katódos felvállás (bevonat sérülése esetén katódvédelem mellett). Amellett, hogy a kész bevonat nagyon kemény, mechanikailag terhelhető, nagyon rugalmas is, 15% -os hajlíthatósággal bír repedés nélkül.

Felhasználási lehetőségek:

DENSOLID-FK2 az építési területen

DENSOLID-FK2 a gyártóműben

DENSOLID FK2 C kenhető poliuretán korrózióvédelmi szigetelés

A DENSOLID®-FK2 C nagyteljlesítményű korrózióvédelmi bevonatot első sorban a kenhető tulajdonsága miatt bonyolult geometriájú építőelemek, mint szerelvények, zárak, kötések terén merülhet alkalmazható korrózióvédelmi szigetelésként.

Leírás:

  • Kétkomponensű PUR korrózióvédelmi bevonat
  • feldolgozható ecsettel és spaklival
  • kellősítő, alapozó nélkül kerül feldolgozásra a fém felületén
  • ikerkartusokba konfekcionált kiszerelés
  • szabványbéli hivatkozás: EN 10290 (Klasse B, Typ 3), DIN 30671 (Sonderausführung) und DIN 30677-2
  • 400-ml kartus: kétszínű kiszerelés (fekete vagy szürke) két rétegben történő feldolgozáshoz

Korrózióvédelmi bevonat földbe fektetett acélcsövek, tartályok, szerelvények, számára:

Felhasználási lehetőségek: DENSOLID®-FK2 C

DENSOLID-FK2 C, szürke       DENSOLID-FK2 C, fekete

A bevonat felhordása két rétegben történik

A két különböző színben történő rétegenkénti felhordás biztosítja, hogy a minimális rétegvastagságot elérjük. A szürkére –feketét rétegsorrend növeli az UV állóságot.

DENSOLID-FK2 C karimás kötés és T-idom bevonattal

Egy további lehetőség a DENSOLID®-FK2 C (50 ml -es kiszerelésben) használatára a gyári poliuretán és epoxi bevonatok hibahelyeinek gyors javítása.

Varratszigetelés poliuretán bevonattal árok nélküli csőfektetéskor: sajtolás  és irányított fúrás során

Árok nélküli csővezeték építés

Árok nélküli csővezeték építése során a cső korrózióvédelmi bevonatával szemben igen nagyok az elvárások a mechanikai ellenállóképességét illetően. Míg a vastag, kemény gyári bevonatok ezeket a terheléseket egész jól bírják, addig a szalagos vagy hőzsugor varratszigetelő anyagok nem bírnák a rájuk nehezedő terhelést, nyíróerőt. Ezekre a felhasználási területekre gyakran használnak kétkomponensű duroplasztikus műanyag alapú szigeteléseket.

DENSOLID®-HDD: kétkomponensű poliuretán szigetelés hegesztési varratok számára irányított fúrás során behúzott csövek számára.

A DENSOLID®-HDD adatlap letöltéséhez kattintson ide!

A DENSOLID HDD feldolgozása roppant egyszerű köszönhetően a kétkomponensű kartusos kiszerelésének és egy speciális zsaluzatnak. Az anyagot egy munkafázisban fel lehet hordani a környező gyári szigetelés vastagságában a hegesztési varratra. A zsaluzat védi az anyagot a környezeti hatásoktól a kikeményedésig.

A kikeményedett bevonat mgfelel az EN 10290 (Klasse B, Typ 3 (üzemhőmérséklet: +80 °C)) szabványnak és ezzel a legmagasabb korrózióvédelmi és mechanikai terhelési kategóriába sorolható.

A felület simaságának köszönhetően a kész bevonat nagyon alacsony ellenállást ad a földben. Együtt a nagyon magas húzó-nyíróerő ellenállással, a szigetelés biztonsággal alkalmazható a behuzáskor, anélkül, hogy az szigetelés lejönne a varratról.

DENSOLID®-TLC utólagos poliuretán szigetelés hegesztési varratok számára olyan csövek esetében, amelyeket sajtolással vagy lineáris microtunelling eljárással fektetnek.

A DENSOLID®-HDD adatlap letöltéséhez kattintson ide!

A DENSOLID®-TLC egy kétkomponensű poliuretán szigetelés sajtolt gyári szigetelet csövek hegesztési varratainak a szigetelésére. Az anyagot a varratra a szomszédos gyári szigetelés vastagságában két munkafázisban lehet felhordani, és kikeményedés után azonnal elérni az elektromos tömörséget.

A kenhető anyag nem éghető és propángáz lánggal percek alatt ki lehet keményíteni anélkül, hogy fennállna a zsugorodás vagy a repedésképződés lehetősége.
A cső sajtolása azonnal megkezdhető a kész bevonat lehülése után, amely lehetővél teszi rövid ütemezést.

A DENSOLID TLC nem tartalmaz veszélyes, egészségre ártalmas anyagokat és nincsen zavaró szaga.
A kész bevonat nagyon magas ellenállóképességgel bír nyíró és húzó erőkkel szemben. A meleggel történő (és a láng nélkülikor is) keményítéskor egy nagyon sima felszín képződik, ami alcsony surlódási ellenállást garantál a földben.