DENSOMAT tekercselőgépek

DENSOMAT®-1: A  DENSOMAT® 1 egy kézi tekercselőgép, amelyekkel a hidegen feldolgozható a 41 mm-es magra tekercselt DENSOLEN®-szalagokat spirálisan, átfedéssel csövek és ívekre lehet felhordani.  A berendezés lehetővé teszi az egységes és konstans feszítést a tekercselés során és megtartja az előre beálított átlapolás mértékét.  A DENSOMAT® 1 alkalmazható egyenes csőszakaszonon, íveken illetve gyári szigetelt csövek hegesztési varratainál DN 80-as méret felett. A géppel az összes DENSOLEN®-szalag feldolgozható 100 mm-es szélességig. A berendezésnek legalább 25 cm-es távolság kell a cső felületétől rádiusz irányban az optimális működtetéshez. (Árok fal, árok alj, egyéb csővek az árokban)

DN40 és 80-as csőméret között a DENSOMAT mini berendezés alkalmazása javasolt. Kisebb kompaktabb eszközről lévén szó, 20 cm-es távolság elég a cső felszínétől a működtetéshez.

Adapterekkel a berendezés bővíthető, alkalmassá tehető 150 mm széles szalagok feldolgozására is.

DENSOMAT®-KGR Junior: Kézi tekercselő gép, amely lehetővé teszi a 78 mm-es magra tekercselt DENSOLEN®– szalagok feldolgozását spirálisan tekercselve. Átfedéssel csövekre és ívekre lehet felhordani.  A berendezés lehetővé teszi az egységes és konstans feszítést a tekercselés során és megtartja az előre beálított átlapolás mértékét. A DENSOMAT®-KGR Junior alkalmazható egyenes csőszakaszonon, íveken illetve gyári szigetelt csövek hegesztési varratainál DN 200-as méret felett. DN 500-as méret felett javasolt a hosszabító karok és kiegészítő görgők alkalmazása. Speciális adapterrel megoldható aa kisebb, 41 mm-es tekercsmagok feldolgozása is.

DENSOMAT®-11: motorhajtású gép teljes (felbakolt, vagy árokban lévő) csőszakaszok nagyteljesítményű szigetelésére, 78 mm-es tekercsmag mérettel, DENOSLEN szalagok számára