TOK-BAND – Bitumenes hézagszalagok

Az aszfalt burkolatok kialakításakor figyelembe kell venni, hogy az eltérő időben fektetett aszfaltok (hideg-meleg csatlakozások) vagy az eltérő tulajdonságú anyagok (aszfalt – beton, hengerelt – öntött, aszfalt – fém) között csatlakozási felületek jönnek létre eltérő hőtágulási jellemzőkkel. Ezeknek a megfelelő, szakszerű, tartós megoldásáról már a tervezési fázisban gondoskodni kell, hogy a csatlakozások megfelelően készüljenek el. Erre a célra az utólagos vágás-kiöntés mellett a tartós UV álló, modifikált bitumenszalagok alkalmazása a legcélszerűbb:

TOK®-Band SK

A kézzel beépíthető öntapadó TOK®-Band SK mindenben megfelel az e-ÚT 05.02.42 előírásainak, rendelkezik független vizsgáló laborban készített nemzetközi vizsgálati eredményekkel.  Felhasználási területe minden aszfalt kötő kopóréteg csatlakozáshoz, illetve a kisebb aszfalt felületi javítási munkálatok során a megfelelő hézagcsatlakozás kialakítása.

A TOK®-Band SK egyéb felhasználási körülményekre optimalizált, továbbfejlesztett fajtái:

TOK®-Band SK N2 (régi TOK BAND T)

Egy speciális szalag, különleges tulajdonságokkal. Puhább anyag lehetővé teszi az alacsonyabb hőmérsékleten történő elhelyezést, széles keresztmetszeti lehetőségei miatt sínfej és aszfaltcsatlakozás között is alkalmazható. (A TOK-Band SK N2 adatlap letöltéséhez kattintson ide!)

TOK®-Band DR

Egy háromszög keresztmetszetű bitumenprofil, derékszögű csatlakozási felülteken kerül alkalmazásra ( pl. épületek járdái melletti granulált vízszigetelés a lábazat felvizesedés megakadályozására) (A TOK-Band DR adatlap letöltéséhez kattintson ide!)

TOK®-Band SK MARK

Egy kapaszkodó profillal ellátott öntapadó szalag, amely segít az előírásokban szereplő felületi túllógást biztosítani, hogy a tömörítés után felület zárása optimális legyen. (A TOK-Band SK Mark adatlap letöltéséhez kattintson ide!)

TOK®-Band DRAIN SK

A legújabb és innovatív megoldással kialakított típus.  Nyitott pórusú aszfaltokhoz lett kifejlesztve, a szalagba egy polipropilén rács van integrálva, hogy a víz elfolyását a szalag mentén is biztosítani lehessen. (A TOK-Band SK Drain adatlap letöltéséhez kattintson ide!)

TOK®-Band A

Bitumenes hézagszalag hőre aktiválódó ragasztóréteggel kereszt- és hosszirányú aszfalt kopóréteg csatlakozási felületekhez. (A TOK-Band A adatlap letöltéséhez kattintson ide!)