Műszaki habok / Habszalagok

Ha egy – vagy két oldalon öntapadó habszalagokról van szó, akkor mi vagyunk az Ön specialistái. Ezen kereteken belül törekszünk az optimális kombinációt kínálni hordózó anyagból és ragasztóból. Habhordozós ragasztószalagok nagyon széles körben kerülnek felhasználásra. Szerelési segédanyagként, rögzítésként, tömítésként, illesztésekbe, két anyagtípus csatlakoztatásához, rezgéscsillapítóként, szigetelésként, feszültségelnyelőként, és számos egyéb terület, amik még ipar specifikusan felmerülhet.

ÁTTEKINTŐ TÁBLÁZAT

Csoportosítás:

Poliuretán alapú /PUR habszalagok

ASTORmoll 14000 PU hab

Egy oldalon öntapadó finompórusú, nyitott cellás észter bázisú poliuretánhab, mint sokoldalú tömítő habszalag alkalmazható.

ASTORplus 11510 HD-PU hab

Egy oldalon öntapadó, finompórusú

Magas sűrűségű észter bázisú poliuretánhab, kifejezetten az üvegipar számára.

Polietilén /PE-hab szalagok

Puha, zártcellás és fizikailag térhálósított polietilén hab sima felszínnel. Vegyileg semleges és igen ellenáll az öregedésnek, gyakorlatilag nem bomlik el, a vízfelvétele 1 vol% alatti.

ASTORpol K 15000 PE-hab 45 kg/m3, porózus felszínnel

Egy oldalon öntapadó, félkemény, zártcellás polietilén hab, nagyon jó öregedésállósággal, sokoldalúan felhasználható tömítő szalag

ASTORpol J 15010 PE- hab 25-35 kg/m3, „bőrös”

Egy oldalon öntapadó, puha, zárt cellás polietilén hab, sima felülettel és kiváló öregedésálló tulajdonsággal, széles körben alkalmazható tömítő anyag.

ASTORpol S 15011 PE- hab 30 kg/m3, fóliás

Egy oldalon öntapadó, puha, zárt cellás polietilén hab, rákasírozott fóliával, takarópapír nélkül, sima felülettel és kiváló öregedésálló tulajdonsággal, széles körben alkalmazható tömítő anyag.

ASTORpol H 15080 PE- hab 65 – 185 kg/m3, bőrös

Egy oldalon öntapadó, kifejezetten kemény zártcellás fehér polietilén hab, nagyon jó öregedésálló tulajdonsággal.

Polyvinylchlorid /PVC hab

ASTORpvc 15211 PVC-hab 140 kg/m3, vegyes cellás

Egy oldalon öntapadó, simulékony PVC hab, önkioltó és nagyon jó öregedésálló tulajdonságokkal, sokoldalú tömítőanyagként alkalmazható.

Cellás kaucsuk / habosított gumi / szivacsgumi: EPDM, CR (Chloropren, Neopren), NBR (Nitril)

ASTORflex EPDM 15310  EPDM Zellkautschuk, 120 kg/m3

Egy oldalon öntapadó, fekete, zárt cellás habosított EPDM gumi tömítő szalag,, kiváló alakvisszanyerő képességgel és nagyon jó öregedési tulajdonsággal, sokoldalúan felhasználhatósággal.

ASTORflex CR 15320 Neoprén (CR) Zellkautschuk, 150 kg/m3

Egy oldalon öntapadó, fekete, zárt cellás CR gumi tömítő hab, önkioltó, öregedésálló és sokoldalú felhasználható szigetelő anyag.

ASTORflex NBR 15340 Nitril (NBR)-Zellkautschuk, 170 kg/m3

Egy oldalon öntapadó, zárt cellás NBR gumiszalag, önkioltó és jó öregedésállósággal, olajnak, zsírnak és benzinnek remekül ellenáll.

Speciális anyagok

Kerámia szál szalag

ASTORkera BIO 25811 Kerámiaszál (CaMg-Silikat), 200 kg/m3 Azbesztmentes, egy oldalon öntapadó kerámiaszalag, magas hőmérsékletnek ellenáll, biológiailag lebomló. Szigetelő anyagként megfelel a magas elvárású biztonságtechnikai – és tűzvédelmi szabályoknak.

Parafa

ASTORkork 15500 kemény, préselt parafa, 220 kg/m3

Parafa távtartók, öntapadó, és habos kivitelben, tekercsben vagy ömlesztve, távtartóként főként az üvegipar számára illetve olyan felületek közé szállításkor és tároláskor, amelyek nem érintkezhetnek (műanyag, fém, lakkozott felületek)

Komprimált habszalag

ASTORkompri 24130 tartósan elasztikus, akrilát gyantával átitatott, komprimált (gyárilag összenyomott) PUR habszalag. Lehetséges a teljesen vízzáró beépítés, nehezen gyúlékony. Hézagtömítő szalag a mély – és magasépítésben egyaránt. Alkalmazható régi épületek felújításakor a nyílászáró cseréknél, betonhézagokba,  vagy akár ipari felhasználásra.