DENSO PETROLÁTUM RENDSZEREK

DENSO® – petrolátum polyák és masszák

Bonyolult formájú csővezeték építő elemek tartós korrózióvédelmét a legbiztosabban simulékony, a szerelvények kontúrjai pontosan követő, légzárványok nélkül feldolgozható petrolátum pólyákkal lehet megvalósítani. Csővédő szövettel kombinálva még mechanikai védelmet is lehet biztosítani. Ezt a szigetelésfajtát a német víz és gázügyi egyesület (DVGW)  engedélyezte a G462 és G463 szűmú munkalapjaikon.

Különösen a szabálytalan geometriájú tolózárak és gömbcsapok állítják a szigetelő anyagok alkalmazhatóságát kihívás elő, nem beszélve a szigetelést tervező és kivitelező szakemberekről. A DENSO®-Petrolátum termékpaletta, a DENSOLEN®-szalagokkal és a DENSOLEN®-csővédő szövet DRM-PP egy könnyen feldolgozható rendszer, amely biztos védelmet nyújt a korróziós hatások és a mechanikai behatások ellen.

Bonyolúlt formájú felszíneket és elemeket betrolátum massza és pólyák kombinációjából álló rendszerrel védhetjük. Ha a szigetelési feladat során a műanyag alapú DENSOLEN szalagokkal és a DENSO pterolátum rendszereivel is dolgozni kell, akkor minden esetben a DENSOLEN-szalagokkal kezdjük a munkát, mert a petrolátum zsíros jellege negatívan befolyásolhatja a DENSOLEN szalagok működését.  Bemélyedéseket, üres tereket, réseket ki kell tölteni a DENSO®-PLAST masszával. A következő munkafázis pedig a tekercselő vagy szigetelendő felülettől függően tapétázó eljárással a DENSO PLAST pólya felhordása legalább három rétegben a szigetelendő felületre.

A plaszikus, képlékeny szigetelés mechanikai ellenállóképességének növelése érdekében javasolt a DENSOLEN csővédő polipropilén szőnyeg használata. Ezt a 10 mm-es szövetanyagot csíkszerű szegmensekben lehet felvinni, az átlapolási területeket gázlánggal lehet összeragasztani.

Karimás kötések korrózióvédelme:

Karimás kötések esetében a problémákat a karimák közti rés kitöltése és a csavarfejek és csavaranyák, menetes szárak jelentik. Ezek kifejezetten nagy kihívás elé állítják a használni kívánt korrózióvédelmi szigetelést, hogy azt szakszerűen, légzárvány nélkül, homogén egységben fel lehessen dolgozni.

A jól bevált módszer szerint ezeket a területeket fel kell tölteni DENSO PLAST masszával (képen barna szín – kézel bedolgozható gépzsír állagú formázható anyag). Ezután a DENSO PLAST pólyával betekercseljük a területet, legalább 3 rétegben. Végül a DENSO DRM PP Csővédő szövetanyaggal beborítjuk, biztosítva ezzel a magas mechanikai stabilitást benyomódás ellen.

DENSO®-PETROLÁTUM PÓLYÁK

DENSO®-Petrolatum pólyák nagyszerű korrózióvédelmet biztosítanak hosszú távon fém felületek számára:

DENSO®-petrolátum pólyák legfontosabb tulajdonságai

  • tartósan plasztikus
  • simulékonyság, könnyű feldolgozhatóság
  • kiváló kapcsolat acélon, ami feleslegesség teszi alapozófolyadék használatát
  • nagyon jó korrózióvédelmi megoldás
DENSO®-petrolátum pólyák Üzemi hőmérsklet DVGW-engedély
DENSO®-PLAST      30°C A30, 3 réteg
DENSO®-TEC      35°C nincs
DENSO®-FLEX      30°C nincs
DENSO®-FEU      70°C nincs
DENSO®-CAL     110°C nincs
DENSO®-TAPE MT      60°C nincs

Adatlapok.