TOKOMAT – gépileg beépített hézagszalag a hosszanti csatlakozási felületekre

Szerződött partnerünk végzi a TOKOMAT célgéppel a TOK RIEGEL anyag bedolgozását. A szabadalmaztatott eljárás keretein belül az anyagot a gép felmelegíti és ledarálja. Ebben az állapotában a folyamatos haladás mellett egy extruderen keresztül szalag formában a szegélyre ragasztja. Ez az eljárás kifejezetten előnyös mart aszfalt szegélyeknél, tömörítő koronggal kialakított vagy hengerre szerelt vágókoronggal kialakított hézagfalak esetén. Nagy előnye a hatékonyság és a gazdaságosság, tartósság.

TOKOMAT®

A gépi szalagelhelyezés bővebb leírása.

Szálerősített, bitumentartalmú massza, amelyet az aszfaltburkolat építés helyszínén a TOKOMAT® nevű célgéppel dolgozunk fel. A beépítés során folyamatos haladás mellett szalag formában kerül beépítésre a hézagtömítés. Kifejezetten alkalmas durva, strukturált hézagfalakon (mart aszfaltszegély) az optimálisan tömített csatlakozás kialakítására, mivel az eljárás során egy felmelegített, lágy anyagot extrudálunk, amely felveszi a felület egyenetlenségeit.

Felhasználás

A TOK®-Riegel anyagot első sorban aszfalt csatlakozási felületek kialakítása során használjuk. Ezek az aszfaltsávok eltérő idejű beépítésekor (pl.: régi-új) vagy eltérő tulajdonságú anyaggal való találkozáskor (pl.: aszfalt – beton / acél) keletkeznek hosszanti – vagy keresztirányban. A hatályos műszaki előírások által meghatározott módon előkészített és megtisztított szegélyre kerül az anyag feldolgozásra a TOKOMAT® nevű célgéppel. Az anyagot az eljárás során felmelegítve extrudálja szalagformában a hézag falára.

A rendszer előnyösen alkalmazkodik a kivitelezés üteméhez és sebességéhez, lehetővé téve rövid vagy akár hosszabb szakaszok bedolgozását.

Szállítási forma és csomagolás

A TOK®-Riegel anyag 2 kg-os szálakban kerül a kartonba, egy kartonban ca. 50 kg anyag található. Egy raklapon minden esetben 8 karton van, ca. 400 kg-os egységben.  A rendszerhez tartozó TOK Primer SK felületi kellősítőt 5 literes bádogvödrös kiszerelésben szállítjuk

Raktározás

A TOK®-Riegel nyáron száraz, hűvös helyen kell tárolni, ráterhelés nélkül